Для студентів спеціальності 012 Дошкільна освіта освітнього ступеня «магістр» відкрите лекційне заняття провела старший викладач кафедри дошкільної та спеціальної освіти, кандидат педагогічних наук, старший викладач Ю. М. Нікітська.

Лекційне заняття було проведене в розрізі навчальної дисципліни «Самоменеджмент у професійній діяльності педагога» на тему: «Управління емоціями та шляхи запобігання професійному вигоранню».Під час лекційного заняття Юлія Мирославівна ознайомила здобувачів вищої освіти із теоретичними аспектами феномену емоційної компетентності та емоційного вигорання.

Учасники освітнього процесу дослідили основні симптоми та фази емоційного вигорання, вивчили правила психогігієни, напрями подолання симптомів емоційного вигорання (арттерапії, фототерапії, ароматерапія тощо). Лектором було представлено Instagram профілі відомих людей, які працюють над ментальним здоров’ям, а також книги та мобільні додатки, які сприяють його підтримці, що дозволило зробити лекційне заняття цікавим та сучасним.

Особлива увага приділялася обговоренню методів боротьби та профілактики емоційного вигорання у педагогів, а також представленні різноманітних технік та вправ, корисних інформаційних джерел для подолання емоційного вигорання. Ю. М. Нікітська під час проведення лекції застосувала різноманітні інтерактивні вправи та демонстраційні матеріали, що дозволило студентам зрозуміти тему більш глибоко та легко.

В ході викладу теоретичного матеріалу інтерес студентів постійно підтримувався наведенням прикладів з життя відомих педагогів, мудреців, філософів, а також результатів сучасних досліджень закладів вищої освіти Великої Британії, Америки, Нідерландів. У процесі аналізу та обговорення заняття присутні на ньому колеги на чолі із завідувачем кафедри дошкільної та спеціальної освіти І. О. Ніколаєску, директором інституту Т. М. Десятовим, заступником директора з навчальної роботи В. І. Мовчан зазначили, що Ю. М. Нікітська провела відкриту лекцію на високому науково-теоретичному та методичному рівні.

Присутні на відкритому занятті науково-педагогічні працівники відмітили актуальність, інноваційність, спрямованість на набуття загальних та фахових компетентностей здобувачами вищої освіти, відповідність сучасним вимогам до організації освітнього процесу.Проведе відкрите заняття є важливим інструментом для розвитку майбутніх фахівців в галузі дошкільної та початкової освіти. Тож, дякуємо Юлії Мирославівні за Ваш час, знання та енергію, які Ви вклали в заняття, яке було сучасним, корисним та цікавим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *