Дві наші випускниці видали ілюстрова

Ми завжди тішимось успіхам наших випускників, бо вклали в них свою любов до мистецтва та бачили їх зростання. Особливо це тішить в такий непростий час. Майже одночасно, дві наші випускниці «прозвітували» про надруковані книжки, в роботі над якими вони приймали безпосередню участь. Жучок (Маршаленко) Ірина Олександрівна ілюструвала дитячу книжку, яка вийшла двома мовами в Польші, а Курська Ольга Станіславівна видала завдяки підтримці небайдужих людей книгу-альбом власних робіт, кошти з якої підуть на благодійність.

Одного разу мені зателефонувала одна гарна людина Анна Григорович і запитала чи я не погоджусь проілюструвати книжку про конячку. А я відповіла їй, що не так давно купила планшет для малювання і якщо вона згодна на мої експерименти — то я з задоволенням проілюструю! Так і почалась наша історія. І як почала я експерементувати — ілюструвати… аж пір’я летіло. І от вже сьогодні я вперше тримаю у руках нашу гарнющу, яскравущу і найкращу в світі книжечку, яку видала двума мовами Польща.

Я щиро вдячна Товариству Підтримки Регіонального Розвитку «Разом для Регіону», товариству людей доброї волі, що діє у Карконоському повіті,яке долучились до допомоги у вивченні польської мови нашим діткам переселенцям і видало цю фантастично гарну казку «”Прекрасна мрія Камеліі». Це лише перший розділ! Сподіваюсь зовсім скоро триматиму у руках інші! І також дякую, Анечко, що тоді ти зателефонувала саме мені, повірила в мої експерименти і саме я є ілюстратором казочки про чарівну конячку!

Я вдячна всім своїм викладачам, а особливо Віктор Олексенко та Татьяні Касьян, які дуже вплинули на мою творчість і допомогли мені знайти себе!З соціальної мережі Facebook Ірина Жучок

Спочатку я плакала…

Тримати в руках книгу-альбом в якій зібрано так багато картин, так багато історій цієї війни яка все ще триває. Це дуже дивне і двояке відчуття.
З одного боку картини написані не так давно… На 15 день чи на 50… А з іншого, це наче великий шмат нашої історії, який ми вже прожили, і ті сторінки ми вже перегорнули, і сьогодні пишуться нові, ось туточки, прям в цю секунду

Невелика подорож в часі, і водночас неймовірний проект, надзвичайна сміливість організаторів, їх безумовна віра в нас, нашу перемогу і кожного хто боронить нашу свободу??

Це велика честь і велике щастя, що я як творча людина можу відображати крізь призму власного світосприйняття всі події нашої визвольної бородьби, що можу писати цей літопис в картинах, що я та інші знаходять сили і натхнення для творчості і створюють цю нову реальність в режимі он-лайн. Не колись потім в майстернях, з тоннами ескізів, виваженими композиціями, галерейними форматами і холодним розумом. А саме зараз, під звуки сирен, арти, чи винищувачів, під невщухаючі новини з усіх екранів, на емоційному піку, на надзусиллях часто розміщуючи фарбу не лише водою, а і сльозами, гіркими та солоними.

Ми вистоїмо це вже факт.
Перемога неминуча, це також факт.
Ми стали нацією, сильною і потужною, і нам є чим і ким пишатись.
Кожного дня потом і кров’ю ми доводимо ці істини собі і світу, кожного дня стаємо на крок ближчі до нашої перемоги ??

Дякую видавництву Salutis Publishing House та особисто Olga Timontieieva за Ваш неймовірний внесок на культурному фронті, бажаю процвітання Чернігівському художньому музею Галагана Художній музей Галагана / Galagan Art Museum — Chernihiv, Ukraine дякую всім дотичним за цю важливу працю, за цей альбом, за Вас і Вашу віру.
Разом до перемоги??

Каталог-альбом-літопис Invicta вийшов лімітованим накладом і становить всього 1500 примірників, тому поціновувачі поки ще можуть його придбати. Книга містить особисті історії 28 українських художниць та їх картини, створені в перші 111 днів після нападу росії на Україну, з 24 лютого 2022 по 14 червня 2022 року.

Більша частина прибутку з продажу книги піде в фонд «Дрібне Сузірʼячко» Дрібне Сузірʼячко на допомогу воїнам ЗСУ та їх родинам, а також на відновлення Чернігівського художнього музею??З соціальної мережі Facebook Ольга Курська

Вітаємо Ольгу Курську та Ірину Жучок, випускниць кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ ім. Б. Хмельницького зі значними творчими здобутками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *