20 квітня 2023 року о 14-30 відбулася гостьова лекція доктора педагогічних наук, професора кафедри початкової освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Шпак Валентини Павлівни для викладачів і студентів кафедри дошкільної і початкової освіти ННІ педагогіки і психології Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

Для обговорення слухачам запропоновано тему “Реабілітаційна педагогіка в форматі ідей початкової освіти”. Професор Шпак В.П. презентувала слухачам авторське бачення проблематики реабілітаційної педагогіки – галузі педагогічної науки, що передбачає комплексний підхід до відновлення тимчасово втрачених або порушених здібностей дитини до нормальної поведінки і розвитку шляхом цілісної організації її життєдіяльності.

Лектор охопила ряд питань, що розкривають місце реабілітаційної педагогіки в системі педагогічних наук, її об’єкт і предмет дослідження, категоріальний апарат, принципи і міжпредметні зв’язки. Окрему увагу приділено сутності та походженню ключового поняття “реабілітація”, історії його включення в тезаурус педагогічної науки. Наприкінці лекції викладачі і студенти мали можливість отримати відповіді на поставлені запитання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *